Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, kroimy w plastry. Obgotowujemy w osolonej wodzie przez ok 5 minut. Odcedzamy.
Do mięsa mielonego dodajemy jajko. Wyrabiamy masę.
Cebulę i czosnek kroimy w drobna kostkę. Podsmażamy na maśle. Wystudzone dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Szpinak myjemy, osuszamy i drobno kroimy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wysypujemy bułką.
N dnie naczynia wykładamy masę mięsną. Na niej kładziemy ziemniaki. A na ziemniakach kładziemy szpinak.
Plasterki sera kroimy na paski szerokości ok 1 cm. Układamy z nich kratkę na szpinaku. Po wierzchu oprószamy gałką.
Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez ok 40 minut.

Smacznego:-))

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !