Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pory w sosie cytrynowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory
4
bulion
1\\2szkl
sok z cytryny
2łyzki
musztarda
1łyżeczka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
olej
5łyżek
wędzony boczek
8dag
natka pietruszki
1łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w sosie cytrynowym

Pory oczyścić dokładnie opłukać ,osączyć ,pokroić na plastry.Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu na grubość około 3cm.Polać bulionem ,przykryć i wstawić do piekarnika .Piec 10min w temp .180C.Wyjać,ostudzić.Z soku cytryny ,musztardy ,soli,pieprzu i oleju przygotować sos .Boczek przekroić na cienkie paseczki.Pory polać przygotowanym sosem ,dodać boczek i wymieszac .Gotowe danie posypać natką pietruszki.Podawać lekko ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak