Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na kostce rosołowej i zostawiamy do wystygnięcia.
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle aż do odparowania wody. Dodajemy do ryżu. Dodajemy pokrojoną natkę.
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do masy.
Mieszamy. Doprawiamy solą pieprzem, czosnkiem do smaku.
Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka dodajemy do masy ryżowej. Z białek ubijamy pianę i dopiero wtedy łączymy z masą. Dodajemy starty na tarce ser. Wszystko razem dokładnie ze sobą mieszamy.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i przekładamy do niego masę.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok 40 minut.

Smacznego:-))

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    na samą myśl zgłodniałam, bardzo kusząca propozycja...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    aż mi się takiej zachciało:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pyszna ta zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !