Sposób przygotowania

1. Szparagi oczyść, odetnij twarde końce. Pędy zwiąż w pęczek i ustaw w wysokim garnku (główkami do góry). Zalej lekko posoloną wodą, doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem 10 min.
2. W tym czasie ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Zioła opłucz i grubo posiekaj, a czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
3. Szparagi wyjmij, przestudź i potnij na kawałki. Szpinak przebierz, odetnij ogonki, listki opłucz i osusz. Szynkę pokrój na kawałeczki.
4. Jaja rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj ze szczyptą soli i ubij na sztywno. Pianę delikatnie wymieszaj z żółtkami oraz mąką. Dodaj szparagi, szpinak, szynkę i zioła. Przypraw solą, pieprzem i czosnkiem. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wlej masę. Posyp serem. Smaż 15 min ( w czasie smażenia brzegi podważaj, aby masa spływała pod spód).

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !