Sposób przygotowania

Warzywa ugotowac w wodzie z dodatkiem przyprawy, jarzyny powinny pozostać jędrne. Odcedzić i drobno posiekać. Cebulę zetrzeć na tarce z duzymi otworami lub drobno posiekać. Jajka ubić z mąką i szczyptą soli, aby powstało jednolite dość gęste ciasto. Dodać posiekane warzywa, cebulę i sok z cytryny, wyrobić na jednolitą masę, ewentualnie doprawić do smaku. Rozgrzać tłuszcz i nabrać łyżką niewielkie porcje masy jarzynowej, smażyć z obu stron na złoty kolor.Przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania, zalać śmietaną i wstawić na 10-15 min. do nagrzanego piekarnika (180-200 stopni)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !