Sposób przygotowania

Mięso płuczemy obieramy z tłuszczu i kroimy na prostokątne małe kawałki,zbijamy tłuczkiem.Cebulę i czosnek siekamy.Kawałki mięsa solimy posypujemy czosnkiem mielonym pieprzem zielem angielskim i skrapiamy octem.Tak przygotowane mięso przesypujemy posiekana cebulę wkładamy do miski i zostawiamy przykryte na 2 godziny.Na 4 patyczki 15 cm nabijamy po 6 kawałków mięsa i oprószamy je lekko mąką.Krótko smażymy na rozgrzanym tłuszczu tak aby na mięsie powstała zarumieniona skórka a wewnątrz mięso pozostało różowe.Przybieramy plasterkami pomidorów i drobno posiekaną cebula ułożoną w piramidki i posypujemy je papryka.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !