Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz z serc z imbirem

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca wieprzowe
1 kg
marchew
1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
jałowiec
5-6 ziaren
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
dp smaku
Sklep Prymat
imbir starty
2 łyżki
cebula
1 szt
tłuszcz do smażenia
2 łyżki
koncentrat pomidorowy
2 łyżeczki
mąka
2 łyżki
Imbir mielony Prymat
0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc z imbirem

Serca oczyścić i dobrze wypłukać. Zalać wodą dodać jałowiec i listki laurowe i ugotować ok 35-40 min. W początkowej fazie gotowania zebrać pianę. Ugotowane serca wyjąć a wywar odcedzić. Serca pokroić w paseczki. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, dodać cebulę i pokrojone serca oraz drobno posiekany imbir i cieniutko pokrojoną marchewkę. Podsmażyć chwilę i podlać wywarem ok 1 szklankę. Dodać imbir w proszku, doprawić solą i pieprzem i dusić ok 20 min. Pod koniec dodać koncentrat i podprawić rozrobioną w niewielkiej ilości wywaru mąką. Podawać z ziemniakami i przetworami z warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak