Sposób przygotowania

Marynatę Prymat wymieszać z łyżką / 1,5 łyżki musztardy, ziarnkami kolendry i pieprzu (\"na oko\") oraz olejem, tak by mieszanką można było natrzeć mięso. W dużym naczyniu ułożyć mięso natarte marynatą, obsypać je obranymi ząbkami czosnku. Zamknięte naczynie schować na noc do lodówki. Następnego dnia karkówkę włożyć do rękawa pieczeniowego razem z całą marynatą i piec w 200stopniach ok. h. W połowie pieczenia przewrócić mięso a pod koniec otworzyć rękaw by się przyrumieniło. Zostawić na kilka min. po upieczeniu by przesiąkło sokami.
Wspaniała do obiadu jak i na kanapki:)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !