Sposób przygotowania

1. Cukinię umyj, wytrzyj do sucha, odetnij końce. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych otworach. Startą cukinię lekko posól, przemieszaj. Przełóż na sitko i pozostaw tak na 20 min. Kiedy cukinia puści sok, dobrze ją odciśnij i przełóż do miseczki.
2. Koperek i miętę opłucz. Zioła osusz i posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Dymki posiekaj. Do miseczki z cukinią wbij jajko. Dodaj dymki, tartą bułkę oraz ser. Wsyp zioła. Przypraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj.
3. Pomidory umyj, wytrzyj i potnij na cząstki. Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki. Warzywa przełóż do miseczki, dołóż oliwki, przemieszaj. Sałatkę przypraw solą i pieprzem. Skrop octem i oliwą. odstaw na ok 25 min.
4. Jogurt wymieszaj z sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodaj posiekany czosnek. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Łyżka nakładaj ciasto i smaż cienkie placki. Podawaj je z sałatką oraz sosem jogurtowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ale super placuszki!
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !