Przepis i sposób przygotowania na: Rumiane cukiniowce
2. Koperek i miętę opłucz. Zioła osusz i posiekaj. Ser zetrzyj na tarce o dużych otworach. Dymki posiekaj. Do miseczki z cukinią wbij jajko. Dodaj dymki, tartą bułkę oraz ser. Wsyp zioła. Przypraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj.
3. Pomidory umyj, wytrzyj i potnij na cząstki. Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki. Warzywa przełóż do miseczki, dołóż oliwki, przemieszaj. Sałatkę przypraw solą i pieprzem. Skrop octem i oliwą. odstaw na ok 25 min.
4. Jogurt wymieszaj z sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodaj posiekany czosnek. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Łyżka nakładaj ciasto i smaż cienkie placki. Podawaj je z sałatką oraz sosem jogurtowym.