Sposób przygotowania

Pomidory umyć, odciąć wierzch i wydrążyć. Cebule i pora pokroić w plasterki, podobnie jak pieczarki. Zeszklić cebulę na masełku, po czym dodać pieczarki, pora i miąższ z pomidorów. Przyprawić według uznania solą i pieprzem i dusić ok 10 min. Nadziać farszem wydrążone pomidory i zapiekać w piekarniku ok 10 min w temp. 200 stopni. Można na wierzchu posypać startym żółtym serem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    świetne pomidorki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    jadłem kilka razy, ale sam nie nadziewałem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takie pomidorki są rewelacyjne, ja jeszcze robię w podobny sposób paprykę, też jest pysznie :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !