Sposób przygotowania

Polecam makaron w dużej formie w fantazyjnych, ciekawych wzorkach.
Koper zagotować w wodzie przez ok kwadrans. Wywar pozostawić. Posiekane cebule i starty ząbek czosnku zeszklić na oliwie. Dodać migdały, rodzynki i ugotowany i posiekany koper. Przyprawić sola i pieprzem i dodać wino. Całość zagotować przez parę minut na małym ogniu. Dodać szafran do wywaru z kopru i zagotować w nim makaron. Makaron połączyć z masą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem. Zapiekać przez max 10 min w piekarniku nagrzanym do ok 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawy zestaw składników :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    interesujące :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    cos pysznego
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawy ten przepis,dla mnie to coś nowego,tak jeszcze nie jadłam....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !