Sposób przygotowania

Jajeczka ugotowac na twardo,ochłodzić w zimnej wodzie,obrać i przekroić na połówki .Żelatyne zalać 3łyżkami zimnej wody ,a gdy napetcznieje włożyć do wrzacego rosołu i mieszając zagotować.Do niedużych filiżanek włożyć po 5połówek jajeczek ,udekorować je natką,a nastepnie wlać po 2 łyżki rosołu z żelatyną .Wstawić do lodówki na 30min.Gdy galaretka zakrzepnie na jajeczkach ułożyć połówki pomidorków ,kapary i groszek ,zalać reszta krzepnącego rosołu i znowu wstawić do lodówki na 1godz.Gotowa galaretke wyłożyć na półmisek udekorowany sałatą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super przekaska
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi wybornie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !