Sposób przygotowania

Grzyby myjemy zalewamy niewielka ilością wody i zostawiamy na noc,nastepnie gotujemy w tej samej wodzie.Śledzie myjemy obieramy ze skóry i zalewamy mlekiem zostawiamy na kilka godzin,nastepnie osuszamy je.Cebulę drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym oleju dodajemy śledzie i chwilę razem smażymy.Grzyby obrane ziemniaki przepuszczamy 2 razy przez maszynkę dodajemy pół tartej bułki,śmietane sól pieprz cukier ziele angielskie ,majeranek i gałke,wbijamy jajka i dokładnie wyrabiamy masę.Formę do pasztetu smarujemy masłem posypujemy bułką tartą i przekładamy masę.Pieczemy 30 min w 200 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    jadłam to u znajomych bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !