Sposób przygotowania

Kroimy kotlety z filetów, lekko ubijamy i lekko solimy. Odrobinę mięsa mielonego łączymy z bakaliami. Morele i śliwki trzeba pokroić bo są zbyt duże. Filety nadziewamy mięsem mielonym z bakaliami i zawijamy. Podsmażamy na patelni tylko, żeby zamknęły się pory i mięsko się połączyło. Jeżeli nie chce się połączyć mięsko, możemy użyć wykałaczek do podtrzymania formy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok pół godz. Chwilkę przed końcem gotowania, zaprawiamy sos według uznania. Ja lubię dodawać śliwki suszone, które po rozgotowaniu same zagęszczą sos i nadadzą mu super aromat.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ojej jak fajnie wygląda- chyba muszę zrobić by zobaczyć jak smakują...:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    muszę spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    To musi być pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    znakomity przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Nie przepadam za słodkimi mięsami ale to bym chętnie spróbowała :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    musi być pyszne..
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !