Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kartoflanka z migdałami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony
30 dkg
ziemniaki
6 sztuk
pietruszka
1 sztuka
marchew
2 sztuki
seler
1/4 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 sztuki
Sklep Prymat
masło
1 łyżeczka
mąka
2 łyzki
śmietana
4 łyżki
płatki migdałowe
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z migdałami

Boczek zalać wodą, dodać kostkę bulionową i zagotować. Dodać pokrojone w kostkę warzywa, gotować do miękkości. Mąką wymieszać z odrobiną zimnej wody, wlać do zupy, zaprawić śmietaną. Doprawić. Dodać płatki migdałowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bercik1 27.01.2012 23:24
Fajny pomys?.
Iwona51
Iwona51 26.11.2011 10:32
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak