Sposób przygotowania

sos do udek:
2 łyzki oleju, bazylia, tymianek, oregano, estragon, słodka papryka, sól, pieprz, czosnek granulowany. udka zamarynować w sosie i odstawić na 12 godz.

udka podsmażyć.


sos do zalewy:
2 ząbki czosnku, 6 szklanek wody, pół łyżki pieprzu, 2 łyżki vegety, 2 łyżeczki słodkiej papryki, pół kostki palmy, 2 łyżeczki cukru, 6 łyżek keczupu.
wszystko razem rozpuśić w jednolitą masę, nie gotować.

na dużej blasze wysypać ryż i trzy cebule pokrojone w plastry położyc na ryż. na cebulę poukładac podsmażone udka.
wszystko zalać sosem.
piec w piekarniku 1 godz i 20 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !