Sposób przygotowania

1. W mostku zrób głęboką kieszeń, oddzielając grubą skórę od żeber, ale nie przecinając jej do końca. W środku i na zewnątrz mięso natrzyj solą.
2. Przygotuj farsz: oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z masłem. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Zmiel razem z wątróbka. Wymieszaj z masa żółtkową i posiekana natka.
3. Dopraw sola i pieprzem. Białka ubij na pianę, połącz z masą. Farsz nałóż do kieszeni w mięsie. Otwór zepnij wykałaczkami.
4. Mięso ułóż w brytfance. Obłóż wiórkami masła. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 200 stopni. Piecz 90 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne miesko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    smaczne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !