Sposób przygotowania

DODATEK: 8 dużych ziemniaków, 1 cebula, przyprawa do ziemniaków, 2 łyżki oliwy, sól,
woreczek do pieczenia.

Mięso kroimy w grubą kostkę, posypujemy przyprawą do grilla, solą, pieprzem, musztardę mieszamy z 2 łyżkami oliwy, dodajemy do mięsa, dokładnie mieszamy, odstawiamy na noc do lodówki.

Boczek kroimy w plastry, cebuję w półkrążki. Na patyczki nabijamy kolejno mięso, cebulę, boczek - u mnie na każdej porcji wyszły po 4 kawałki mięsa.

Ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę, układamy do woreczka do pieczenia, posypujemy obficie przyprawą do ziemniaków, solimy polewamy oliwą, związujemy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 25-30 minut.

Szaszłyki w tym czasie grillujemy ew wkładamy razem z ziemniakami do piekarnika na grilla.

Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt, majonez, wyciśnięty czosnek, przyprawiamy solą pieprzem. Wlewamy sos do miseczek, przed podaniem dolewamy do sosu sos malinowy, nie mieszamy.

Danie wykładamy na talerze - smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !