Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki z sosem czosnkowo-malinowym
woreczek do pieczenia.
Mięso kroimy w grubą kostkę, posypujemy przyprawą do grilla, solą, pieprzem, musztardę mieszamy z 2 łyżkami oliwy, dodajemy do mięsa, dokładnie mieszamy, odstawiamy na noc do lodówki.
Boczek kroimy w plastry, cebuję w półkrążki. Na patyczki nabijamy kolejno mięso, cebulę, boczek - u mnie na każdej porcji wyszły po 4 kawałki mięsa.
Ziemniaki i cebulę kroimy w kostkę, układamy do woreczka do pieczenia, posypujemy obficie przyprawą do ziemniaków, solimy polewamy oliwą, związujemy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na ok 25-30 minut.
Szaszłyki w tym czasie grillujemy ew wkładamy razem z ziemniakami do piekarnika na grilla.
Przygotowujemy sos: mieszamy jogurt, majonez, wyciśnięty czosnek, przyprawiamy solą pieprzem. Wlewamy sos do miseczek, przed podaniem dolewamy do sosu sos malinowy, nie mieszamy.
Danie wykładamy na talerze - smacznego!!!