Sposób przygotowania

Bułkę namaczamy w mleku.

Jedną cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na maśle. Wyciśniętą bułkę i cebulę dodajemy do mięsa, wbijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.

Pieczarki kroimy w plasterki, a drugą cebulę w kosteczkę i razem smażymy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Parówki obsmażamy z każdej strony na patelni. Przekrawamy wzdłuż i na pół. Każdą zawijamy w plasterek żółtego sera.

Porcję mięsa spłaszczamy, nakładamy na nią pieczarki z cebulą oraz parówkę w serze i formujemy w kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni. Podsmażone kotlety dusimy jeszcze chwilę pod przykrywką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !