Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

fasolowo-dyniowy wypas

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona
50 dkg
dynia
1/4 szt
pomidory
2 szt
papryka czerwona
1 szt
papryka żółta
1 szt
cebula biała
1 szt
cebula czerwona
1 szt
czosnek
3 ząbki
imbir
kawałek
oliwa
pieprz
Sklep Prymat
papryka
3 (czuszka)

Przepis i sposób przygotowania na: fasolowo-dyniowy wypas

Fasole gotujemy i odcedzamy.Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek imbir i paprykę,czuszkę i cebulę,następnie kroimy dynię w kostkę paprykę w paski,,pomidory przelewamy wodą obieramy ze skory i siekamy,wszystko dusimy razem 20 min aż warzywa będą miękkie.Gotowe danie podajemy w głębokim talerzu .Polewamy sosem i dodajemy szczyptę pieprzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak