Sposób przygotowania

RYBĘ SPRAWIAMY DZIELIMY NA FILETY A NASTĘPNIE NA MNIEJSZE PORCJE SOLIMY I WSTAWIAMY DO LODÓWKI,WŁOSZCZYZNĘ OBIERAMY I ŚCIERAMY NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH.PIETRUSZKĘ I KOPEREK SIEKAMY.NA PATELNI ROZGRZEWAMY TŁUSZCZ I SMAŻYMY NAJPIERW RYBĘ A NASTĘPNIE DODAJEMY JARZYNY,CAŁOŚĆ PODLEWAMY WINEM ORAZ WYWAREM WARZYWNYM DUSIMY AŻ WSZYSTKIE SKŁADNIKI BĘDĄ MIĘKKIE,DOPRAWIAMY SOLĄ PIEPRZEM I SŁODKA PAPRYKĄ.CHLEB PRZECINAMY W POPRZEK Z DOLNEJ WARSTWY WYJMUJEMY MIĄŻSZ A W JEGO MIEJSCE DAJEMY ZAWARTOŚĆ PATELNI NAKRYWAMY DRUGĄ CZĘŚCIĄ CHLEBA.NACZYNIE DO PIECZENIA SMARUJEMY MASŁEM PRZEKŁADAMY BOCHENEK CHLEBA I WSTAWIAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA.PIECZEMY 30 MIN W TEMP 200 STOPNI.PODAJEMY POKROJONY NA PLASTERKI I SKROPIONY SOSEM CURRY.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawy sposób podania ryby.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !