Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa chrzanowa Eli

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z parzenia szynki
2 litry
biała kiełbasa
5 szt
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
szynka
kilka plastrów
żółtko jajek
2 szt
chrzan ze słoika
5-8 łyżek
śmietana 18 proc
200 ml
mąka pszenna
3 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa chrzanowa Eli

Do wrzącego wywaru wrzucić liść laurowy,ziele angielskie,białą kiełbasę i pogotować 10-15 minut.Kiełbasę wyjąć i zabezpieczyć przed wystygnięciem.Do wywaru dodać chrzan i chwilę pogotować.Żółtka i śmietanę wymieszać dokładnie z mąką,wlać do zupy,zagotować i zdjąć z ognia.Gotową zupę doprawić do smaku maggi i solą.Podawać z pokrojoną białą kiełbasą,szynką i gotowanymi jajkami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 16:09
dobra zupa.
FAFIK 24.07.2011 19:28
REWELACYJNY SMAK I REWELACYJNIE PODANE!
smakowita 08.06.2011 11:30
Super się prezentuje,bardzo lubię te smaki
agnieszka214 28.05.2011 15:54
pyszny
agnieszka214 28.05.2011 15:54
pyszny
agnieszka214 28.05.2011 15:54
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak