Sposób przygotowania

W rondlu stapiamy masło, mieszamy je z mąką. Do takiej jasnej zasmażki przekładamy groszek wraz z zalewą, starannie całość mieszamy i zagotowujemy.Przyprawiamy do smaku solą i cukrem.Boczniaki myjemy osuszamy, kroimy na kwadraty lub w romby ( aby wyglądem przypominały łazanki).Cebulę obieramy, kroimy w niezbyt grubą kostkę.Na patelnię z rozgrzanym olejem delikatnie wkładamy boczniaki i cebulę - smażymy, mieszając 8 - 10 minut, po czym doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Następnie przekładamy do rondla z groszkiem, mieszamy z zieleniną i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku.Podajemy na gorąco z ryżem lub makaronem.Smacznego!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ale fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Dla mnie bomba:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !