Sposób przygotowania

z szynki usunac kosci
natrzec sola wymieszana z przyprawami
wlozyc do garnka i przykryc i odstawic na kilka dni w chlodne miejsce
szynka powinna byc byc pokryta sokiem ale jesli jest go za malo trzeba dodac przegotowanej wody ze spora iloscia wody
nastepnie wyjac szynke z solanki
obwiazac sznurkiem lub wlozyc do specjalnie przygotowanej do tego celu siatki
wedzic w cieplym dymie kilka godzin
uwedzona szynke przed podaniem ugotowac w wodzie z dodatkiem przypraw
czas gotowania zalezy od wielkosci szynki i wynosi srednio ok. 1 godzine na 1 kg szynki

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    woda z wodą to nie solanka chyba zakradł się błąd a poza tym co swoje to swoje czyli wiem co jem pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    faktycznie powinno pisac \"trzeba dodac przegotowanej wody ze spora iloscia soli\" za blad przepraszam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    lubie domowe przysmaki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    piekna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    tez taką robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    my tez bardzo lubimy i czesto robimy swoja wedline
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Świetna taka domowa szyneczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    domowa najlepsza :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !