Sposób przygotowania

Grzyby suszone umyć,namoczyć i ugotować.Słoninę pokrajać w paseczki.Umyte mięso pokrajać na porcje,starannie zbić tłuczkiem i formować na kształt koła.Ugotowane grzyby posiekać,cebulę pokrajaną w drobną kosteczkę przesmażyć na złoty kolor,połączyć z grzybami,dodać soli i wymieszać.Na każdą porcję mięsa nakładać masę z grzybów i cebuli,pasek słoniny i ciasno zwinąć w rulonik.Spiąć igłą kucharską,obsmażyć na patelni z rozgrzanym tłuszczem na złoty kolor i przełożyć do garnka.Podlać wodą i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !