Sposób przygotowania

Umyte mięso włożyć do wrzącej,osolonej wody i powoli gotować pod przykryciem.Gdy mięso jest na pół miękkie dodać umytej i pokrajanej włoszczyzny.Gotować do miękkości.Ugotowane mięso wyjąć,pokrajać w poprzek włókien na porcję zgodnie z normatywem.Przełożyć do sosu.Sporządzenie sosu:masło rozetrzeć,dodać mąkę,wymieszać,rozprowadzić wywarem,zalać porcję mięsa,zagotować,doprawić do smaku i podawać z dodatkiem ryżu lub kaszy perłowej na sypko,jarzyn z wody(kalafior,brukselka,itp.oraz surówki-na oddzielnym talerzyku).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię cielęcinę...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !