Sposób przygotowania

Warzywa korzeniowe umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce a ziemniaki pokroić w kostkę i wrzucić do wrzącej wody (ok. 1 ½-2 l) z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Gotować aż zmiękną. Ogórki zetrzeć na drobnej tarce, dodać kilka łyżek wody i oddzielnie podgotować. Do warzyw dodać podgotowane ogórki, kostkę rosołową, łyżkę masła, zagotować, połączyć ze śmietaną, posypać posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    zwykła, prosta tradycyjna, a przepyszna baardzo!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    bardzo lubię zupę ogórkową:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    moja ulubiona
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię ogórkową

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !