Sposób przygotowania

Suszone grzyby myjemy zalewamy małą ilością gorącej wody i zostawiamy na 2 godziny,następnie je gotujemy i kroimy w paski.Mięso myjemy,osuszamy i kroimy na 4 porcje,lekko rozbijamy je tłuczkiem.Sok z cytryny mieszamy z oliwą,solą pieprzem i jałowcem.Nacieramy mięso i zostawiamy na 2 godziny.Kotlety smażymy z obu stron na maśle,skrapiamy marynatą i winem i dusimy chwilę na małym ogniu.Pieczarki kroimy na plasterki i obsmażamy na maśle,dodajemy pokrojone grzyby doprawiamy pieprzem i chwilę smażymy mieszając.Usmażone grzyby przekładamy do mięsa a na patelnię wlewamy bulion i wywar z grzybów i gotujemy.Odparowany sos wlewamy do mięsa,dodajemy śmietanę mieszamy i podgrzewamy.Można podawać z ryżem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    prawdziwy myśliwski obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !