Sposób przygotowania

Ze szczupaka odcinamy głowę i ogon,sprawiamy,mięso kroimy na porcje nacieramy solą i skrapiamy sokiem z cytryny i zostawiamy na godzinę w lodowce.Gotujemy szklankę wody z sokiem i otartą skórką z cytryny,gozdzikami,liśćmi laurowymi,ziarenkami pieprzu i ziela angielskiego dodajemy ogon i głowę szczupaka i gotujemy 15 min na małym ogniu.Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy przesmażamy na rozgrzanym oleju oprószamy mąką i mieszamy,następnie wlewamy wino i dalej mieszamy aż sos zgęstnieje,wlewamy przecedzony wywar z korzeni.Rybę układamy w płaskim rondlu zalewamy przygotowanym sosem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 20 min.Filety anchois drobno siekamy posypujemy rybę i dusimy jeszcze kilka minut.Podajemy z ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !