Sposób przygotowania

Jeden ząbek czosnku drobno siekamy i ucieramy z solą oraz połową tymianku.Cielęcinę myjemy osuszamy i nacieramy przygotowaną mieszanką.Pozostały czosnek kroimy na plasterki.Mięso nacinamy w kilku miejscach i w każde nacięcie wkładamy szczyptę tymianku i kawałek czosnku.Mięso wkładamy do brytfanny podlewamy winem i nakrywamy folią aluminiową.Wstawiamy do piekarnika na 160 stopni i pieczemy 2 godziny.Makrelę obieramy ze skóry ości usuwamy kręgosłup i dzielimy na mniejsze kawałki.Czosnek obieramy i miksujemy razem z rybą,dodając paprykę sok z cytryny i olej.Kiedy masa będzie jednolita dodajemy majonez i musztardę i mieszamy.Cielęcinę kroimy w plasterki i polewamy sosem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !