Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

panga w pikatnym sosie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga
200 g
cebula
20 g
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
sól, pieprz
Kwas cytrynowy Prymat
Sklep Prymat
sos
cebula
50 g
olej
10 g
jabłko
80 g
mąka
2 g
jogurt
50 g
mleko
50 g
ketchup
20 g
natka pietruszki
2 g
papryka
50 g
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: panga w pikatnym sosie

Zagotować osoloną wodę z dodatkiem upieczonej cebuli, liścia laurowego, kwasku cytrynowego i innych przypraw. Oczyszczone filety włożyć do gotującej się wody i gotować 15 minut na małym ogniu. Przygotować sos: cebulę pokroić w plasterki i udusić na tłuszczu. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i dusić z dodatkiem soli, pieprzu i ketchupu. Dodać jogurt wymieszany z mlekiem i mąką- gotować ok. 5 minut na słabym ogniu. Do gotowego sosu dodać posiekaną zieleninę i paprykę pokrojoną w paski. Rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na półmisku i polać gorącym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak