Sposób przygotowania

Czosnek obrać, zmiażdżyć. Połączyć: ocet balsamiczny, oliwę, cukier. Dodać czosnek, sól i pieprz. Pomidory umyć, przekroić na pół, ułożyć przeciętą strona do góry w płaskim żaroodpornym naczyniu, dokładnie polać przygotowana mieszaniną, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 220stC, piec 30 minut. Rybę lekko posolić, oprószyć przyprawą do ryb, ugotować na parze, fasolkę ugotować na półmiękko. Filety ułożyć na pomidorach, przykryć fasolką, starannie polać sosem powstałym w czasie pieczenia pomidorów i wstawić na 10 minut do gorącego piekarnika. Podawać prosto z pieca, przed podaniem posiekaną bazylią.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !