Sposób przygotowania

Twaróg rozdrobnij. Dokładnie wymieszaj z mąką, żółtkami i miękkim masłem. Dopraw solą i pieprzem. Szpinak dokładnie umyj, usuń zgrubiałe łodygi. Gotuj ok. 2 minuty w osolonym wrzątku. Odcedź, ostudź i grubo pokrój. Dodaj do masy twarogowej, wymieszaj. Włóż do wyłożonej pergaminem tortownicy o średnicy 26 cm.
Filety umyj, osusz, pokrój w grubą kostkę. Posól, skrop sokiem z cytryny i posyp posiekanym koperkiem. Połowę sera zetrzyj, resztę pokrój w plastry.
Białka ubij na sztywno, wymieszaj z kawałkami ryby i startym serem. Wyłóż na masę twarogowo - szpinakową.
Łososia pokrój w kawałki. Wyłóż na wierzch. Przykryj plastrami sera. Piecz 35 minut w temp. 200 stopni. Zostaw 10 minut w wyłączonym piekarniku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    nigdy nie slyszalem o tym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !