Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bachor

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Jelita lub żołądek wieprzowy
ziemniaki
2kg
mięso wieprzowe tłuste
1kg
słonina
30dag
cebula
30dag
pieprz mielony
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
Imbir mielony Prymat
gałka muszkatołowa
papryka mielona
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bachor

1. Ziemniaki umyć, obrać i zetrzeć na tarce.

2. Mięso pokroić w kostkę, słoninę w bardzo drobną kostkę i usmażyć na niej pokrojoną cebulę.

3. Wszystko razem połączyć, przyprawić do smaku przyprawami i nadziewać jelita lub żołądek. Końce związać szczelnie za pomocą mocnej nitki.

4. Brytfannę posmarować stopionym smalcem i piec w mocno nagrzanym piekarniku, najlepiej co najmniej 180 stopni. Podawać na gorąco z piwem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 07.02.2012 19:49
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak