Sposób przygotowania

Mięso pokroiłam na plastry i rozbilam na cienkie płaty, posoliłam, posypałam przyprawami i wstawiłm do lodówki porzełożone krążkami cebuli na około pół godziny ( można dłużej).
Zwinęłam je w roladki i obsmażyłam na rozgrzanym oleju, kładąc złączeniem w dół - wtedy się nie rozpadną. Do sma zenia włożyłam cebulę, krórą było mięso przełożone. Gdy się zrumieniły, podlałam nieco wodą i dusiłam pod przykryciem do miękkości, uzupełniając wyparowaną wodę. Na końcu zagęściłam sos łyżką mąki rozbełtaną w zimnej wodzie.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super roladki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    wyglądają wspaniale
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    ale pycha mmm :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne mięsko
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    wyglądają doskonale

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !