Sposób przygotowania

Pierś myjemy nacieramy solą i pieprzem i nacinamy od strony skórki w ukośną kratkę.Smażymy mięso na gorącej patelni z odrobiną oleju skórką do spodu przez 5 min.Dzięki wycięciu wytopi się tłuszcz,następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 min.Wyjmujemy odstawiamy na chwilę i trzymamy pod przykryciem aż soki się równomiernie rozejdą.Mięso powinno być różowe w środku.Mięso kroimy w plasterki i układamy na talerzu.Można polać sosem cytrusowym który jest przepis wcześniej.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    proste i smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    pewnie pyszna ale u mnie mniej spotykana w domu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !