Sposób przygotowania

Najpierw grzybki zalewamy przegotowaną letnią wodą w oddzielnej miseczce. Następnie do zimnej wody wkładamy żeberka, włoszczyznę i stawiamy na małym ogniu. Gotujemy do miękkości warzyw. W międzyczasie na patelnię wlewamy olej i smażymy na rumiano cebulę pokrojoną w kostkę. 3 cebule smażyłem na jednej patelni ok. 30-40 minut. Gdy włoszczyzna będzie już miękka pozbywamy się jej z garnka i dodajemy grzybki wraz z wodą oraz kostki rosołowe. Gotujemy nieustannie na małym ogniu ok. 25 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, wszelkie przyprawy oraz cebulkę. Gdy ziemniaki będą miękkie przerywamy gotowanie. Przed podaniem można zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mmm smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    grzyby zawsze
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    a tak śmietanka! właśnie się zastanawiałem, bo nie widziałem w składnikach a na zdjęciu rzuca się w oko;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    lubię zupy grzybowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    z żeberkami jezscze nie próbowałam, a grzybową uwielbiam.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    jak zawsze świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !