Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć, ugotować w łupinkach, przestudzić, obrać. Wszystkie ziemniaki przekroić na pół, wydrążyć środek. Pieczarki opłukać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać posiekać. Rozgrzać tłuszcz na patelni, dusić na nim pieczarki i cebulę. Ser potrzeć na tarce. Miąższ ziemniaczany i pieczarki zemleć w maszynce, przyprawić. Otrzymaną masą wypełnić ziemniaczane miseczki, posmarować masłem, posypać serem. Ziemniaki ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku przez ok. 15 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pracochłonne ale smakowite :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne, pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię takie ziemniaczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !