Sposób przygotowania

Schab pokroić na porcje, tak jak na kotlety. Mi wyszło 10 kotletów, więc potrzeba 10 ugowowanych jajek. Każdy z kotletów oprószyć solą i pieprzem, zbić tłuczkiem kuchennym. Kotlety rozkładać na desce kuchennej i posypać startym serem żółtym. Jajka ugotowane na twardo obtaczać w musztardzie i kłaść na kotletach. Wieprzowinę zawijać w roladki i spinać wykałaczką. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewa19a

    na wielkanocny stół jak znalazł
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo ciekawy przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !