Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nadziewana głowa kapusty

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska
1 szt
mięso mielone
40 dag
cebula
1 szt
marchew
1 szt
pietruszka
1 szt
bulion
2 szkl
oliwa
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
papryka mielona
do smaku
Sklep Prymat
koperek
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana głowa kapusty

1. Kapustę oczyść, obgotuj 15 min w osolonej wodzie. Osącz, wydrąż środek. Miąższ posiekaj.
2. Warzywa obierz, opłucz. Cebulę pokrój w kostkę, marchew, pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Rozgrzej oliwę, podsmaż mięso i warzywa. Dopraw solą, pieprzem, majerankiem, koperkiem oraz mieloną papryką.
3. Farszem nadziej kapustę. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Polej bulionem. Zapiekaj 60 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 12.01.2013 20:06
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak