Sposób przygotowania

Do kolendry,pieprzu,jałowca dodaj sól,paprykę oraz pokruszone listki laurowe i obrane przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Dolej oliwę i ocet balsamiczny.Mieszanką natrzyj szynkę,wstaw do lodówki na 24godziny.Następnego dnia wyjmij zamarynowane mięso.Wytrzyj.Cienkim nożem zrób w szynce niewielkie otwory.Powciskaj w nie migdały.Pieczeń ułóż w brytfance.Podlej odrobiną wody.Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180stopni.Piecz ok.1.5godziny.Od czasu do czasu polewaj sosem z dna brytfanki.Pieczeń dobrze wystudź,zawiń w folię i włóż do zamrażalnika.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !