Sposób przygotowania

Żeberka umyj,wytrzyj do sucha,podziel na porcje.Pory oczyść,natnij i opłucz pod bieżącą wodą.Następnie dokładnie osusz i pokrój w grube plasterki.W garnku rozgrzej smalec.Włóż żeberka i zrumień je ze wszystkich stron na dużym płomieniu.Do mięsa dołóż listki laurowe,ziarenka ziela angielskiego oraz kolorowego pieprzu.Dodaj plasterki porów.Zalej bulionem warzywnym oraz piwem.Posól do smaku.Całość doprowadź do wrzenia,po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze ok.25minut.Tuż przed końcem gotowania ponownie przypraw.Gotowe żeberka podawaj z kaszą gryczaną ugotowaną na sypko albo kawałkiem świeżego wiejskiego chleba.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !