Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

papryka z nadzieniem grzybowym

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka
8 szt.
grzyby
25 dag
cebula
1 szt.
margaryna
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki
jajko
2 szt.
papryka mielona
½ łyżeczki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: papryka z nadzieniem grzybowym

Grzyby oczyścić, umyć, pokroić drobno, z cebulą postąpić tak samo; usmażyć razem na złoty kolor. Następnie połączyć z bułką i jajkami, przyprawami. Przygotować paprykę tzn.: umyć odciąć górę tam gdzie znajduje się ogonek, pozbawić ją nasionek, wypłukać, osuszyć, napełnić nadzieniem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać tłuszczu, dusić pod przykryciem pół godziny, w miarę potrzeby podlewając rosołem lub wodą gdy nie dysponujemy rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 15.10.2011 20:37
pyszności
ilka_86 15.10.2011 20:37
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak