Sposób przygotowania

Cebulkę obieramy, siekamy, podsmażamy na 1 łyżce oleju. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy cebulkę, kaszę, 2 łyżki koperku i wyrabiamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy podłużne, nieduże frykadelki, obtaczamy w mące i obsmażamy do zrumienienia na rozgrzanej patelni z olejem. W rondlu roztapiamy masło, wsypujemy mąkę, mieszamy aby nie było grudek i dalej energicznie mieszając wlewamy wywar lub wodę, zagotowujemy. Do płynu przekładamy usmażone frykadelki i dusimy 5 min.. Śmietanę roztrzepujemy z odrobiną soli, hartujemy kilkoma łyżkami płynu i przelewamy do rondla. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Na koniec wsypujemy koperek i już nie gotujemy. Możemy podawać z kopytkami, ziemniakami albo kaszą.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Apetyczne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jakie pyszne danie obiadowe! żz mi się jeść zachciało:)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Napatrzeć się ciężko.Dobrze,że nie jestem głodna.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Bardzo apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !