Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szczupak w galarecie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
½ kg
sól
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
1 dag
Sklep Prymat
szczupak
60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak w galarecie

Rybę umyć, oczyścić z łusek, usunąć wnętrzności i oczy, umyć dokładnie, pokroić w poprzek, w dzwonka. Włoszczyznę umyć, obrać, opłukać, zalać gorącą wodą, osolić gotować na wolnym ogniu przez 60 minut. Pod koniec gotowania dodać listek laurowy. Po ostudzeniu wyjąć rybę z wywaru, ułożyć na salaterkę, ozdabiając ją równocześnie ugotowanymi warzywami. Zalać przecedzonym przez płótno wywarem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 09.04.2011 10:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak