Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka z cielęciny i groszku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości
40dag
groszek
puszka
jajko
2
zalewa z groszku
1\\2szkl
maka uprażona
łyżka
śmietana
1\\2szkl
posiekany koperek
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
tłuszcz do smażenia
15dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z cielęciny i groszku

Umyta,posoloną cielęcinę upiec na maśle ,pokroić w podłużne paski i zmieszać z tłuszczem spod pieczeni.Jajka rozbić uprażoną mąką i zalewą z groszku,dodać umyty ,posiekany koperek,śmietanę ,sól i pieprz oraz pokrojoną w paski pieczeń cielęcą .Po wymieszaniu wszystkich składników wsypać zielony groszek i wstawić zapiekankę do piekarnika na 40min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak