Sposób przygotowania

Masło roztapiamy,dodajemy 30 dkg grysiku i mieszamy.Śmietanę zagotowujemy i studzimy.Jajka z solą,cukrem i tartą skórką cytrynową ubijamy do konsystencji kremu,dodajemy twaróg i grysik i wyrabiamy ciasto.Rękoma posypanymi grysikiem formujemy małe kulki.Wrzucamy je do wrzącej osolonej wody i na malutkim ogniu gotujemy je około 20 minut.Wyjmujemy i osączamy.Owoce moczymy godzinę w winie,dodajemy przyprawy i gotujemy.Mąkę ziemniaczaną mieszamy z niewielką ilością wody,dodajemy do owoców i zagotowujemy.Polewamy pierożki i podajemy gorące.Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    moje ulubione!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    ekstra pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super pomysł;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    świetne pierogi
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ania67

    pomyslowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    fajny pomysl
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    pomysłowe,takich jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Muszą być bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !