Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pasztet po staropolsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek
30 dag
wołowina
30 dag
szynka
50 dag
wątróbka wieprzowa
50 dag
cebula
2 szt
bułki
2 szt
jajko
3 szt
marchewka
1 szt
pietruszka
1 szt
grzyby leśne
do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat
imbir
do smaku
Gałka muszkatołowa cała Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
słonina
wg uznania
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet po staropolsku

Mięso podlewamy 2 szklankami bulionu i dusimy 40 min. Dodajemy warzywa, grzyby i zioła. Gdy mięso i jarzyny są miękkie, mielimy je razem z namoczonymi w sosie bułkami. Do mięsnej formy dodajemy przecedzony sos, żółtka, pianę ubitą z białek, sól, imbir i startą gałkę muszkatołową. Wyrabiamy, wkładamy do wyłożonej słoniną foremki i pieczemy ok godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.03.2014 12:04
rewelacyjny pasztet
dianix 09.08.2012 16:11
czasem z mama robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak