Sposób przygotowania

Boczek po pokrojeniu w kostkę i przesmażeniu przekładamy do garnka. Następnie kroimy cebulę i por po czym przesmażamy na tłuszczu z boczku. Po połączeniu z boczkiem dodajemy ziemniaki i bulion. Gotujemy na małym ogniu ok. 25 minut. Doprawiamy solą, pieprze, tymiankiem i oregano. Zaprawiamy śmietaną rozmieszaną wcześniej z żółtkiem i następnie należy zagotować. Dodajemy parówki i podgrzewamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczna;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    z pewnościa pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczna kolacja, zwłaszcza dla miłośników parówek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !